På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

RESURS
RISK FÖR NYTT KVARTAL MED LÄGRE RÄNTENETTO - ABG (Direkt)

2021-04-21 10:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbanken ABG Sundal Collier befarar att nischbanken Resurs kan komma att redovisa ett lägre räntenetto för det första kvartalet 2021, vilket i så fall vore det fjärde kvartalet i rad med sjunkande räntenetto jämfört med närmast föregående kvartal.

Det skriver ABG i den analys där banken sänker sin rekommendation för Resurs från köp till behåll, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare på onsdagen har rapporterat om.

"Den svaga räntenettotrenden är ett problem som företaget behöver ta itu med", uppger ABG som inte tror att det blir en positiv räntenettoutveckling för Resurs förrän i fjärde kvartalet 2021 givet mixeffekter och Resurs restriktiva hållning till utlåning.

ABG:s intjäningsscenario för Resurs avseende åren 2021-2023 förblir dock intakt, heter det samtidigt.

Riktkursen lämnas oförändrad vid 50 kronor, vilket är marginellt under rådande marknadskurs på Stockholmsbörsen.Resurs Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -