På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Ratos
Ratos aktie tillbaka på ruta ett efter 5 år, dags att gå på offensiven - Di (Finwire)

2021-04-21 10:01
Dagens industri skriver att Ratos aktiekurs fem år efter att Jonas Wiström tog över som styrelseordförande är tillbaka på ruta ett. Under denna tid har bolagets finanser sanerats och man har kommit på fötter igen. Nu är det dags att gå på offensiven och låta kassan arbeta. Pengar har man efter miljardförsäljningen av Bisnode.

Hittills har Ratos gjort ett antal mindre förvärv men enligt Di finns också alternativet att följa Volatis exempel och dela ut innehavsbolagen till aktieägarna. I Ratos fall skulle detta avse storinnehavet Plantasjen. Dock strider detta mot Ratos besked om att det är de små innehaven som ska bort.

Den mest fantasifulla idén skulle vara att fusionera hela Ratos i ett mer framgångsrikt bolag som Latour. Men enligt Di lär familjen Söderberg av prestigeskäl knappast gå med på en sådan affär. Därför anses det mer smidiga och mer genomförbara alternativet vara att notera Plantasjen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Ratos B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -