På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

PIEZO MOTOR
KURS I RIKTAD EMISSION 39 KR, TILLFÖRS 100 MLN KR (Direkt)

2021-04-21 23:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teckningskursen i den riktade emission som Piezo Motor genomförde på onsdagen blev 39:00 kronor per aktie. Bolaget tillförs därmed cirka 100 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Piezo Motor-aktien stängde på 43:40 kronor på onsdagen. Därmed motsvarar emissionskursen en rabatt på cirka 10 procent.

Totalt emitterades cirka 2,6 miljoner aktier uppdelat på två emissioner, varav en är villkorad av aktieägarnas efterföljande godkännande, vilket motsvarar en utspädning på 14,7 procent för befintliga aktieägare.

Bland investerarna i den riktade emissionen var bland andra Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur Ny Teknik.

"Jag vill tacka alla investerare för förtroendet ni ger oss i samband med att vi nu genomför det första förvärvet på vår resa mot att bygga en företagsgrupp som svarar upp mot marknadens behov av allt högre precision och miniatyrisering", kommenterar bolagets vd Anders Kottenauer i pressmeddelandet.

Syftet med emissionerna är huvudsakligen att finansiera kontantdelen av köpeskillingen, motsvarande 7,5 miljoner euro, i det på onsdagen aviserade förvärvet av Sensapex.

Resterande likvid ska finansiera utökade investeringar i Piezo Motors organiska tillväxt inklusive utökade säljresurser, fortsatt drift av kundprojekt och viss R&D, enligt pressmeddelandet.PiezoMotor Uppsala - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -