På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Pexa
Pexa introducerar protokoll för proteomik (Finwire)

2021-04-21 08:45
Medicinteknikbolaget Pexa har baserat på ny teknologi som bolaget utvecklat tagit fram och validerat ett protokoll för proteomik, vilket innebär ett biokemiskt analysprotokoll som möjliggör samtidig mätning av ett större antal proteiner, potentiella biomarkörer, i Pex-prover. Data från proteinanalysen var reproducerbar och individspecifik, vilket indikerar att Pex-prover har potential att spegla sjukdomsprocesser på ett relevant och robust sätt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets nyutvecklade provhållare med specialdesignade tillbehör har möjliggjort att koncentrationen av analyserbara biomolekyler i Pex-proverna kan ökas flerfaldigt. Baserat på denna nya teknologi, Pex Spot, har bolaget nu utvecklat, optimerat och validerat ett protokoll som påvisar att det är möjligt att kvantifiera över 40 olika proteiner i Pex-prover genom användning av en kommersiellt tillgänglig proteomik-plattform, Olink Target 96.

Pexa förbereder nu lanseringen av de olika komponenterna som tagits fram för att kunna öka koncentrationen av biomolekyler i Pex-prover och för att underlätta och ytterligare kvalitetssäkra processen. Den nya metoden, som utnyttjar den kommersiellt tillgängliga Olink-plattformen kommer att introduceras till lungforskarna samtidigt som de nya komponenterna lanseras.

"För Pexa är resultatet av detta utvecklingsarbete en milstolpe, eftersom det banar väg för utveckling av biomarkörspaneler som tillgodoser det ökande behovet av mer exakt och/eller tidig diagnos av sjukdomar som astma, KOL, lungcancer och covid-19. Sammantaget stärker de uppnådda resultaten Pexa-konceptet", skriver bolaget.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

PExA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -