På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Odin Norden
Odin Norden ökade 5,88 procent i mars - deltog i Trygs riktade emission (Finwire)

2021-04-21 08:55
Fonden Odin Norden steg 5,88 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 7,11 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,22 procent och är därmed sämre än index som har ökat 11,20 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Vigdis Almestad.

Fondens främsta bidragsgivare under månaden var Protector Forsikring, Hexagon och Sweco. På den negativa sidan fanns innehaven i Neste, Addlife och Vaisala Corporation.

"Mars var en relativt bra månad för de nordiska marknaderna. Oron för högre räntor i kombination med spridningen av nya varianter av viruset har skapat en del turbulens. Mars markerade också ett år sedan Världshälsoorganisationen förklarade spridningen av covid-19 som en pandemi", kommenterar Almestad.

Under mars valde förvaltaren att sälja av Handelsbanken och minskade något i Addlife, Thule och Protector Insurance.

Fonden deltog även i emissionen i Tryg. För att finansiera ett förvärv av RSA har Tryg genomfört en riktad emission om 37 miljarder danska kronor. Enligt förvaltaren stärker och diversifierar Trygs position med bland annat Trygg-Hansa i Sverige och Codan i Norge.

Den geografiska allokeringen var relativt jämnt fördelad då Sverige, Danmark och Norge utgjorde 49,66, 22,35 respektive 14,11 procent.

Bland fondens största innehav inför april fanns Beijer Ref, Instalco, Hexagon och DSV Panalpina.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

ODIN Norden C - I dag

{point.key}

Tryg - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -