På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Klarna
Klarna river upp svenska försäljningsorganisationen enligt vd (Finwire)

2021-04-21 10:38
Fintechbolaget Klarna skrotar sin försäljningsorganisation i Sverige och startar om från grunden. Det har vd Sebastian Siemiatkowski skrivit på Facebook, rapporterar Breakit.

Skälet till detta är att det länge förts kritik mot organisationen från e-handlarnas sida. De tycker att säljarna inte agerat tillräckligt professionellt, vilket Siemiatkowski ger dem till stora delar rätt i.

”Tidigare har vi haft en ren säljorganisation vilket inte fungerat så bra eftersom säljarna ofta bara fokuserar på att skriva avtalen, dumpat integrationsarbetet på några utvecklare och sedan låtit vår support, som i sin tur haft tillgänglighetsproblem, hantera all uppföljning och frågor”, säger Siemiatkowski.

Mot bakgrund av detta ska organisationen byggas om liksom sättet hur bolaget tar hand om sina e-handlare, berättar Siemiatkowski.

Klarna-chefen kunde också avslöja att man är nära att göra en förändring i Klarna checkout. Det handlar om att e-handlare framöver ska kunna erbjuda kunder en kassa där Klarna inte är enda alternativet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -