Jupiter Gold & Silver
Jupiter Gold & Silver sjönk 12,2 procent i mars - köpt aktier i Ramelius Resources och Silver Lake Resources (Finwire)

2021-04-21 15:13
Fonden Jupiter Gold & Silver minskade 12,2 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 14,3 procent och är därmed sämre än index som har minskat 10,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Ned Naylor-Leyland.

Under mars sjönk guld- och silverpriset med 1,00 respektive 8,11 procent. Sentimentet på guldmarknaden har svalnat vilket kan ses i positioneringen på futuresmarknaden där förvaltare håller de minsta positionerna på två år.

Under månaden annonserade First Majestic Silver Corp att de skulle köpa en gruva, Jerritt Canyon, i Nevada. Förvaltaren skriver att han tror att bolaget signifikant kommer kunna öka produktionen i gruvan.

Vidare så rapporterade Wheaton Precious Metals Corp ett starkt resultat för det fjärde kvartalet och 2020 som helhet. Bolagets stabila kassaflöde innebär att nettoskulden snart är utraderad.

Australiensiska guldgruvebolag gick svagt under månaden. Ned Naylor-Leyland såg det som ett tillfälle att köpa aktier i Ramelius Resources och Silver Lake Resources.

Största innehavet i fonden vid månadsskiftet var Sprott Physical Gold Trust med en portföljvikt på 6,5 procent. Fonden låg även relativt tungt i First Majestic Silver och Sprott Physical Gold & Silver med exponeringar på 6,3 och 5,9 procent.

Inför april låg aktieandelen i fonden på 80,4 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -