På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
DLABORATORY -24% I PREMIÄREN PÅ FIRST NORTH (Direkt)

2021-04-21 09:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter 15 minuter handlades Dlaboratory-aktien vid 5:90 kronor och teckningsoptionen vid 0:12 kronor, vilket innebar en nedgång på 24 procent för paketet jämfört med teckningskursen på 7:95 kronor när bolaget sålde så kallade units inför noteringen.

Det erbjudande av units på 50 miljoner kronor som Dlaboratory genomförde inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market tecknades till drygt 104 procent.

Bolagets styrelse har beslutat att nyttja övertilldelning om ytterligare cirka 2,1 miljoner kronor. Totalt tillförs bolaget därmed drygt 52,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningskursen på 7:95 kronor per unit, som består av en aktie och en teckningsoption, värderar bolaget till knappt 83 miljoner kronor före kapitaltillskottet.Dlaboratory Sweden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -