På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Hydract
Hydract rusar 160 procent i premiärhandeln på First North i Köpenhamn (Finwire)

2021-04-21 09:34
Ventilbolaget Hydract började i dag den 21 april att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Köpenhamn.

Bolaget har utvecklat och patenterat en vattenhydraulisk processventil. Denna gör produktionen mer effektiv, hållbar samt hjälper till att minska energiförbrukningen för ventiler hos bryggerier, mejerier och andra dryckestillverkare med 90 procent. En av Hydracts kunder är bryggerijätten Carlsberg.

Hydract genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades kraftigt. Erbjudandet omfattade 7 miljoner aktier till teckningskursen 5 danska kronor per aktie. Bolaget tillfördes därmed 35 miljoner danska kronor före emissionskostnader.

Aktien har hittills i dag handlats till 16,98 danska kronor som högst betalt och 12,50 danska kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 13,00 danska kronor, vilket motsvarar en uppgång på 160 procent jämfört med teckningskursen på 5 kronor. Aktier för 11,6 miljoner danska kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 20 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 260 miljoner danska kronor räknat på senast betalt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Hydract - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -