På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

GETINGE
NORDEA, DNB OCH PARETO HÖJER RIKTKURSER EFTER RAPPORT (Direkt)

2021-04-21 09:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Både Pareto Securities och Nordea har höjt sina riktkurser för Getinge efter tisdagens rapportsläpp för det första kvartalet 2021.

Det framgår avtvå analyser.

Nordea höjer sin riktkurs till 165 kronor från tidigare 155 kronor med en bibehållen säljrekommendation. I analysen väljer Nordea att fokusera på risker kring bland annat amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA samt en kartellutredning i Brasilien. Vidare framhålls att ebita-marginalen backade från över 20 procent under 2011 till drygt 11 procent 2018. Trots att Nordea ser utrymme för en förbättrad lönsamhet bedömer de att det är för tidigt att räkna in en marginalförbättring med 5-7 procentenheter som bolagsledningen antyder. Dessutom påpekar Nordea att översikten för marginalåterhämtningen är låg.

Pareto höjer sin riktkurs för Getinge till 320 kronor från tidigare 300 kronor med en bibehållen köprekommendation.

I Paretos analys framhålls viktiga tecken på en återhämtning i affärsområdet Surgical Workflows samt "en extremt stark orderingång inom Life Science". Beaktat av detta ser Pareto framför sig en återhämtning under andra halvåret 2021 och därefter.

En svag marknad bedömer Pareto gav en återhållsam kursreaktion på Getinges rapport för det första kvartalet 2021. Getinge förtjänar enligt Pareto en högre värderingsmultipel än bolaget har i dag. En låg värdering gentemot konkurrenter som Steris och Stryker kan enligt Pareto däremot vara ogynnsamt för Getinge i samband med budgivningar vid potentiella förvärv.

DNB höjer riktkursen till 320 kronor från tidigare 305 kronor med en bibehållen köprekommendation. Analyshuset ser utrymme för mer marginalförbättringar och framhåller tecken på att kirurgiska ingrepp som skjutits på framtiden under pandemin åter är på väg upp.

Under tisdagens rapportdag steg Getinge med 1 procent till 270:40 kronor. På onsdagen handlas aktien exklusive utdelning om 3 kronor per aktie.Getinge B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -