På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EVOLUTION
BTG-FÖRVÄRV POTENTIAL ATT ÖKA OMS MED 4-5% - KEPLER (Direkt)

2021-04-21 09:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Evolutions förvärv av Big Time Gaming (BTG) innebär från start en omsättningsökning med 3 procent, men med underliggande tillväxt och synergier kan effekten bli omkring 4-5 procent.

Det skriver Kepler i en analys och höjer riktkursen till 1.400 kronor från 980 kronor samtidigt som rekommendationen behåll behålls. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare på onsdagen rapporterat riktkursändringen.

"Vi höjer vårt rörelseresultat 2021-2022 med 3,7 procent och 14,2 procent på grund av BTG-förvärvet och ökade antaganden om tillväxt för USA och Asien", skriver analyshuset som även räknar med att Evolution kommer att handlas med en högre multipel än historiskt och justerar upp sin egen målmultipel till 35 gånger ebit för 2022. Tidigare var den 30 gånger.

Sista avslut i Evolutions aktie var på tisdagen 1.395 kronor.Evolution Gaming Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -