På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EssilorLuxottica
Lyfter fram EssilorLuxottica - Odin Europa ökade 7,15 procent i mars (Finwire)

2021-04-21 09:08
Fonden Odin Europa steg 7,15 procent i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 6,87 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,10 procent och är därmed sämre än index som har ökat 10,89 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Håvard Opland och Robin Øvrebø.

Under mars bidrog Imcd Group, Arrow Global Group och Teleperformance med mest positiv avkastning. Samtidigt tyngde Austriamicrosystems, Cancom och Continental.

Under perioden valde förvaltarna att köpa aktier i Porvair och Dassault Systems. Samtidigt sålde fonden aktier i SAP.

"EssilorLuxottica, den världsledande tillverkaren av glasögon och ramar, samt ägare av varumärken som Ray-Ban och Oakley, tillkännagav under 2019 förvärvet av Grandvision. Den senare är världens största detaljhandelskedja inom visuell optik. I mars kom nyheten att EU kommissionen godkänner transaktionen på vissa villkor. I mars tillkännagav EssilorLuxottica även förvärvet av amerikanska Walman, som driver ett nätverk av laboratorier som erbjuder olika tjänster och produkter inom optikområdet. Sammantaget anser vi att detta utgör en stark plattform för ytterligare lönsam tillväxt och värdeskapande på marknaden för visuell optik", skriver förvaltarna i rapporten.
Vid månadsskiftet utgjorde Imcd Group fondens största innehav med en portföljvikt på 6,86 procent. Även Teleperformance och Bunzi vägde relativt tungt med 6,59 respektive 4,35 procents exponering.

De regioner med mest allokerat kapital var Storbritannien och Frankrike med portföljvikter på 32,46 respektive 26,37 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

ODIN Europa C - I dag

{point.key}

EssilorLuxottica SA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -