BNP Paribas Aqua
Gynnades av bland andra Valmont Industries och Rexnord - BNP Paribas Aqua ökade 7,10 procent i mars (Finwire)

2021-04-21 16:50
Fonden BNP Paribas Aqua steg 7,10 procent i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 6,71 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,16 procent och är därmed bättre än index som har ökat 9,23 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under perioden gynnades fonden av dess innehav i Valmont Industries, Rexnord, Pentair, Trimble och Stantec.

Pentair delades förra året upp i två bolag, fondens innehav fokuserar nu endast på vattenhantering för pooler, vattenfiltration och flödesteknologi. Bolaget fokuserar främst på att tillhandahålla system som kräver mindre energi och vatten.

Stantec är en konsult inom vatten, byggnader, infrastruktur och hållbara lösningar. Aktien steg under perioden till följd av optimism angående Biden's planer på infrastrukturutbyggnad.

I den negativa vågskålen för månaden fanns Coway, Sabesp, PerkinElmer, Guangdong Investment och Pool Corporation.

Coway är det ledande märket för klimatsmarta hushållsapparater i Sydkorea. Bolaget tillverkar produkter såsom luftrengörare. Aktien sjönk över oro för inhemsk konkurrens.

Under kvartalet köptes AO Smith tillbaka i portföljen då förvaltaren tror att problemen bolaget har haft med sin kinesiska del är löst. Badger Meter såldes av då värderingen är för hög till följd av att aktien stigit.

Avslutningsvis skriver förvaltarna att fondens exponering till industribolag borde vara en positiv faktor under resterande delen av året.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

BNP Paribas Aqua C C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -