På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BHP
HÖJER PROGNOS KOPPARPRODUKTION 2020/2021 (Direkt)

2021-04-21 10:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittisk-australiensiska gruv-, olje- och gaskoncernen BHP uppnådde under niomånadersperioden fram till mars i år en rekordhög järnmalmsproduktion vid WAIO, Western Australian Iron Ore, om 188 miljoner ton vilket speglar en ökning om 4 procent jämfört med motsvarande period året före.

Det framgår av en uppdatering från bolaget på onsdagen.

Under månaderna januari-mars sågs däremot en nedgång i produktion om 4 procent, jämfört med motsvarande period i fjol, på grund av lägre volymer vid WAIO. Den lägre produktionen förklaras av väderpåverkan samt underhållsstop.

Prognosen för järnmalmsproduktionen kvarhålls, om en produktion i intervallet 276-286 miljoner ton för räkenskapsåret 2020/2021.

Avseende kopparproduktionen höjs däremot prognosen till 1.535–1.660 tusen ton (1.510–1.645) för räkenskapsåret mot bakgrund av en bättre än väntad prestation vid Escondida, Chile.

BHP:s räkenskapsår börjar den 1 juli och slutar den 30 juni.BHP Group Ltd - I dag

{point.key}

Boliden - I dag

{point.key}

SSAB B - I dag

{point.key}

Lundin Mining Corporation - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -