På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Accenture
Odin USA steg 8,88 procent i mars - lyfter fram Accenture (Finwire)

2021-04-21 10:33
Fonden Odin USA steg 8,88 procent i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 7,69 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,72 procent och är därmed sämre än index som har ökat 12,40 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Harald Nissen och Robin Øvrebø.

Under månaden gynnades avkastningen av Facebook, UnitedHealth Group och Accenture. De svagaste bidragsgivarna var Ball Corp, OTC Market Group och First Republic Bank.

Inledningsvis skriver förvaltarna att cykliska sektorer bidrog mest till avkastningen i mars, men att skillnaden i avkastning mellan cykliska aktier och teknikaktier var mindre än under de föregående tre månaderna.

"IT-tjänsteföretaget Accenture rapporterade siffror för sitt andra kvartal (nov-feb) under månaden. Accenture har klarat sig förvånansvärt bra under pandemin. Vi ser att företagen inte har råd att pausa stora digitala omstruktureringsprojekt av rädsla för att hamna efter sina konkurrenter. Vi har ägt Accenture sedan vi startade fonden 2016", skriver förvaltarna.

Accenture har levererat en god och stabil resultattillväxt under perioden, fortsätter Nissen och Øvrebø. Bolaget kan ses som ett säkert val när stora företag och offentlig sektor söker en partner för digitala projekt.

De två sektorer med störst exponering var informationsteknik och finans där 24,09 respektive 20,53 procent av kapitalet var allokerat.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

ODIN USA C - I dag

{point.key}

Accenture PLC - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -