TRATON
HÖJER UTSIKTERNA FÖR 2021, GER PREL-SIFFROR 1 KV(OMS) (Direkt)

2021-04-20 06:34

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lastbilskoncernen Traton, som har Volkswagen som huvudägare och där Scania ingår, har upplevt en stark utveckling under det första kvartalet och höjer därmed utsikterna för helåret 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För det första kvartalet väntar Traton sig en omsättning på 6,5 miljarder euro, en justerad rörelsevinst på runt 510 miljoner med en justerad rörelsemarginal på 7,9 procent.

För den motsvarande perioden i fjol såg bolaget en omsättning på 5,7 miljarder euro, med ett rörelseresultat på 161 miljoner.

Kassaflödet för den industriella verksamheten blir runt 390 miljoner.

Den nya guidningen för helåret är att rörelsemarginalen kommer bli 5—7 procent, mot den tidigare guidningen på 5—6 procent.

Kassaflödet från den industriella verksamheten väntas landa inom intervallet 500—700 miljoner euro. Prognosen tar dock inte hänsyn till kostnader relaterat till det pågående omstruktureringsprogrammet i MAN Truck & Bus. Den innehåller inte heller några effekter från det planerade förvärvet av Navistar.

Detta är andra gången som Traton höjer guidningen för helåret 2021. Den 10 mars aviserade bolaget att det förväntar sig en "substantiell ökning" av försäljningsintäkterna.

Den fullständiga rapporten anländer den 10 maj.

Casper Siren +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


TRATON - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -