SANDVIK
SMMS-ORDER APRIL UPP LÅGT TILL MEDELHÖGT…(NY) (Direkt)

2021-04-20 11:57

(Tillägg: från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsföretaget Sandvik upplevde under det gångna kvartalet att efterfrågan inom affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining Solutions (SMMS) fortsatte att förbättras på alla större marknader, och orderingången var i nivå med föregående år.

Det uppger Sandviks vd Stefan Widing i delårsrapporten.

"Samtidigt som verkstadssegmentet nu är tillbaka på föregående års nivåer och fordonssegmentet har fortsatt att stärkas, har flygsegmentet däremot förblivit på en låg nivå", fortsätter Sandvik-chefen.

Förbättringstakten i affärsområdets dagliga orderingång i början av april inleddes på låga till medelhöga ensiffriga tal, i jämförelse med det första kvartalet 2021.

Sandvik brukar ge en signal om hur efterfrågan i denna konjunkturkänsliga del av verksamheten utvecklas i början av det nyss påbörjade kvartalet.

Vd Stefan Widing uppger vidare att samtidigt som pandemin och dess följder ännu inte ligger bakom oss och Sandviks verksamhet fortfarande står inför en viss osäkerhet, så är marknadsförhållandena och de globala produktionstrenderna positiva.

Sandvik kunde avsluta ett kvartal som utvecklades positivt, med ett skifte mot tillväxt och stabilt resultat, enligt Stefan Widing.

"Vi fick en stabil start på året och det första kvartalet kännetecknades av en fortsatt återhämtning och en positiv utveckling. Koncernens organiska orderingång växte med starka 12 procent jämfört med samma period föregående år, med rekordhöga ordernivåer inom vår gruvverksamhet och en fortsatt positiv utveckling för våra kortcykliska verksamheter. Det skedde en bred, successivt ökande efterfrågan på Sandviks lösningar, med undantag för segmenten flyg och energi som förblev dämpade, även om det sistnämnda visade tecken på en förbättrad kundaktivitet", skriver Sandvik-chefen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Sandvik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -