Nowonomics
Nowonomics inleder samarbete med Svenska Fribrevsbolaget (Finwire)

2021-04-19 08:57
Fintech-bolaget Nowonomics, även kallat Nowo, inleder ett samarbete med Svenska Fribrevsbolaget. Det innebär att Svenska Fribrevsbolagets och Nowos kunder kan välja att placera sina gamla tjänstepensioner, också kallat fribrev i Nowo Fund. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det är med dubbel glädje vi från och med idag inleder ett samarbete med Svenska Fribrevsbolaget. Tillsammans erbjuder vi dels deras nya och befintliga kunder att investera sina fribrev i Nowo Fund, samtidigt som Nowos medlemmar ges möjligheten att flytta sina fribrev till Svenska Fribrevsbolaget och därmed kunna placeras i Nowo Fund", säger Nowonomics vd Rutger Selin.

Fribrev är en avslutad pensionsförsäkring som uppstår till exempel när du byter jobb. En tjänsteman kommer i genomsnitt ha åtta stycken fribrev utspridda hos olika försäkringsbolag under sitt arbetsliv. Totalt finns det 1 500 miljarder kronor i utestående fribrev i Sverige som i och med lagändringen den 1 april 2021 nu är enklare, och billigare att flytta mellan försäkringsbolag.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Nowonomics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -