NEW YORK
TESLA OCH GAMESTOP ÅT SKILDA HÅLL, S&P 500 -0,5% (Direkt)

2021-04-19 17:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna tog en paus från fredagens rekordnivåer på måndagen och var i stället på negativa nivåer.

Vid klockan 17 var Dow Jones industriindex ned 0,5 procent till 34.043. S&P 500 tappade 0,5 procent till 4.165, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 0,9 procent till 13.927.

Coca Cola-aktien steg 0,9 procent. Bolagets justerade resultat per aktie för det första kvartalet i år kom in på 0:55 dollar och var strax över förväntningarna på 0:50 dollar per aktie. Även intäkterna kom in högre än väntat.

Gamingbutikkedjan Gamestops vd George Sherman avser lämna sin post senast i slutet av juli, efter att ha haft rollen i två år. Avgången är den senaste i raden av rockader i Gamestop sedan entreprenören Ryan Cohen kom in i bolagets ägarlista och styrelse. Marknaden välkomnade nyheten väl och handlade upp aktien 7,3 procent.

Elbilstillverkaren Teslas aktie sjönk 5,1 procent. I lördags har två personer i Texas omkommit till följd av en krasch med en Model S som tycktes sakna förare. Bilen uppges ha färdats i hög hastighet och smällt in i ett träd i anslutning till en kurva, då bilen inte ska ha klarat av att navigera.

Bolagets vd, Elon Musk, tweetade på lördagen i försvar att Teslas bilar med den så kallade autopiloten inkopplad har närmare en tiondel av olycksrisken än genomsnittsfordon.

Coinbaseaktien noterades också ned, med 3 procent. Finanskvinnan Cathie Woods fond Ark köpte fler aktier i kryptohandelsplattformen, medan det har framgått att vd:n Brian Armstrong sålde för 292 miljoner dollar på noteringsdagen.

Den amerikanska tioårsräntan var oförändrad vid 1,58 procent.

Bild: S&P500 måndagen den 19 april

Bildkälla: Infront

Casper Siren +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


GameStop - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

NVIDIA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -