NEW YORK
TEKNIKAKTIER TYNGDE, GAMESTOP UPP, S&P 500 -0,5% (Direkt)

2021-04-19 22:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna stängde på lägre nivåer än vad de öppnade på, särskilt tyngt av teknikaktier.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till 34.082. S&P 500 tappade 0,5 procent till 4.164, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 1 procent till 13.915.

Coca Cola-aktien steg 0,6 procent. Bolagets justerade resultat per aktie för det första kvartalet i år kom in på 0:55 dollar och var strax över förväntningarna på 0:50 dollar per aktie. Även intäkterna kom in högre än väntat.

Gamingbutikkedjan Gamestops vd George Sherman avser lämna sin post senast i slutet av juli, efter att ha haft rollen i två år. Avgången är den senaste i raden av rockader i Gamestop sedan entreprenören Ryan Cohen kom in i bolagets ägarlista och styrelse. Marknaden välkomnade nyheten väl och handlade upp aktien 6,3 procent.

Det amerikanska konsumentverket varnar för löpbandstillverkaren Pelotons produkter i kölvattnet av ett dödsfall och ett flertal olyckor. Konsumentverket uppmanar alla kunder med småbarn eller husdjur att omedelbart sluta använda bolagets löpband.

Peloton, vars aktie föll 7,3 procent, svarade med att uppmaningen är felaktig och vilseledande.

Elbilstillverkaren Teslas aktie sjönk 3,4 procent. I lördags har två personer i Texas omkommit till följd av en krasch med en Model S som tycktes sakna förare. Bilen uppges ha färdats i hög hastighet och smällt in i ett träd i anslutning till en kurva, då bilen inte ska ha klarat av att navigera.

Bolagets vd, Elon Musk, tweetade på lördagen i försvar att Teslas bilar med den så kallade autopiloten inkopplad har närmare en tiondel av olycksrisken än genomsnittsfordon.

Senare på dagen framkom det att det amerikanska trafiksäkerhetsverket ska inleda en granskning av incidenten. Det är inte den första granskningen av Tesla som myndigheten gör, i nuläget pågår ungefär 24 granskningar mot elbilstillverkaren, skriver CNBC.

Fortsatt inom fordonsbranschen föll Nikolas aktie 6,3 procent till 10:29 dollar per aktie. Wedbush har nästan halverat riktkursen till 13 dollar per aktie, eftersom analytikern är orolig över Nikolas genomförande och tajmning av de ambitiösa målen.

Coinbaseaktien noterades också ned, med 2,6 procent. Finanskvinnan Cathie Woods fond Ark köpte fler aktier i kryptohandelsplattformen, medan det har framgått att vd:n Brian Armstrong sålde för 292 miljoner dollar på noteringsdagen.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,59 procent.

Bild: S&P500 måndagen den 19 april

Bildkälla: Infront

Casper Siren +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


GameStop - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -