På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ETRION
FÖRESLAGIT INITIAL UTDELNING 0:32 USD EFTER AVYTTRINGAR (Direkt)

2021-04-19 07:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Etrion föreslog i fredags att bolaget i ett första steg delar ut 0:32 dollar, eller motsvarande cirka 2:71 kronor, efter att bolaget slutfört de tidigare aviserade avyttringarna av andelar i japanska solprojekt.

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades sent på fredagseftermiddagen förra veckan, kring klockan 17, varefter aktien pressades.

Förslaget, som läggs fram inför en stämma som ska hållas den 27 maj, är vidare att denna utbetalning sker 60 dagar efter försäljningarna i Japan har slutförts.

Etrion kommer enligt förslaget att avsätta cirka 20 miljoner kanadensiska dollar. Denna summa ska täcka eventuella krav från tidigare affärer samt användas för att täcka utgifter för att avveckla den nuvarande verksamheten.

Ifall styrelsen inte hittar identifierar andra affärsmöjligheter planerar bolaget att upplösa bolaget inom cirka 24 månader efter slutförandet av de japanska affärerna, framgår av pressmeddelandet i fredags. Kvarvarande kontanta medel kommer då att delas ut till aktieägarna. Denna slutgiltiga utdelning väntas ligga mellan 0:03-0:06 dollar (amerikanska dollar), eller motsvarande 0:25-0:51 kronor per aktie.

I slutet mars blev det känt att Etrion säljer sina andelar i tre japanska solkraftsanläggningar för motsvarande cirka 75 miljoner dollar och i början av april blev det känt att bolaget vill sälja sin andel i solprojektet Niigata i Japan för ett sammanlagt pris på cirka 57,7 miljoner dollar.

Bolaget meddelade i samband med detta avsikten är att dela ut huvuddelen av intäkterna från affärerna till aktieägarna.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -