SIMRIS ALG
KOMMER KRÄVAS KAPITALTILLSKOTT FÖR NYA SATSNINGAR (Direkt)

2021-04-16 13:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Simris Alg, som odlar alger och som är listat på First North, utreder alternativ för bolagets behov av kapital för att kunna genomföra de satsningar bolagets aviserade i samband med rapporten för det fjärde kvartalet.

"Bolagets bedömning är att det kommer krävas ytterligare kapitaltillskott utöver försäljningsintäkter under 2021. Finansieringen kommer vara en fråga för den tillträdande styrelsen, som har god erfarenhet och kompetens från utvecklingsbolag, företagsaffärer och internationella kapitalmarknader", skriver bolaget i ett pressmeddelande med anledning av att bolaget släppt sin årsredovisning och där gett mer information om de nya spåren.

Satsningen på kosmetik och hudvård, det som ligger under det nya området "Simris Biomimetics", är inledd och enligt fredagens pressmeddelande kommer de första produkterna SBMPhI och SBMNaI lanseras på B2B-marknaden under nästa år, 2022.

"Formuleringar för avancerad hudvård (cosmeceuticals) som alternativ till animaliskt baserade kaviarextrakt", skriver bolaget om dessa två ingredienser.

I pressmeddelandet beskrivs även produktkandidaten Algae Protein som "komplett protein" med samma näringsprofil som fisk. Denna produktkandidat sorteras in under området "Simris Novel Foods".

"Första studier genomförda. Formulering bedrivs som utvecklingsprojekt i samarbete med globalt storföretag", skriver Simris Alg om Algae Protein.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Simris Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -