PAPILLY
AVSER ATT FÖRVÄVA BONZUN, BYTER NAMN (Direkt)

2021-04-16 18:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Papilly, som saluför stresshanteringsprogram, har ingått i en icke-bindande avsiktsförklaring med ägare till cirka 60 procent av aktierna i Bonzun Health Information om att förvärva samtliga aktier i det sistnämnda bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet betalas genom en apportemission om drygt 1.099 miljoner aktier, motsvarande 65 procent av kapitalet.

Teckningskursen i emissionen är 0:10 kronor per aktie, att jämföra med fredagens stängningskurs på drygt 0:16 kronor. Rabatten blir då 37,5 procent, räknat på fredagens stängningskurs.

I transaktionen värderas Bonzun till cirka 110 miljoner kronor och Papilly till cirka 60 miljoner kronor.

Genomförandet av förvärvet är villkorat av bland annat att mer än 90 procent av aktierna i Bonzun är villiga att överlåta sina aktier till Papilly genom att teckna aktier i apportemissionen.

I samband med transaktionen avser Papilly byta namn till Bonzun, samtidigt som Papillyaktien fortsätter att vara noterad på First North.

Bonzun, som via sina dotterbolag har verksamhet i Kina, lanserade 2014 en virtuell barnmorska i Kina som har laddats ned av miljontals kinesiska kvinnor, heter det.

Bonzuns senaste produkt är ett digitalt stöd för IVF-kliniker och patienter, som syftar till att öka chansen att lyckas med sin IVF-behandling och att minska patienternas stress under behandlingen.

Vidare är Bonzun i "ett spännande skede i sin verksamhet" och att med lovande forskningsresultat på effekten av dess tjänster ser bolaget fram emot kommande tillväxt.

Ett mål är att lansera Papillys tjänster utanför Sverige, menar Bonzuns vd Bonnie Roupé.

Genom förvärvet är tanken att "det nya gemensamma bolaget ska kunna sälja respektive av bolagens tjänster tillsammans och på så vis bli mer eller mindre unika i världen".

"Bonzun och Papilly har båda lanserat unika innovationer inom digital hälsa och båda parter ser nu en stor möjlighet till ökad kundnytta och uppenbara synergier i de gemensamma planerna på en global uppskalning i sina erbjudanden", menar Papilly.

IVF-marknaden omsätter 20 miljarder dollar och växer med 6—7 procent årligen, menar Papilly.

Parternas avsikt är att genomföra due diligence och därefter ingå ett slutligt överlåtelseavtal omkring den 14 maj 2021. En årsstämma ska hållas 18 maj för att rösta om bland annat apportemissionen.

Efter transaktionens slutförande kommer Bonzuns aktieägare, förutsatt full anslutning, att inneha 65 procent av aktierna och rösterna i Papilly, och Papillys befintliga aktieägare kommer att inneha 35 procent av aktierna och rösterna i Papilly.

Transaktionen stöds av Papillys huvudägare Dividend Sweden, som äger runt 29 procent av bolaget.

Casper Siren +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Bonzun - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -