Case Safe Play
Case Safe Play ökade 0,56 procent i mars - durationen uppgick till 0,86 år (Finwire)

2021-04-16 10:02
Fonden Case Safe Play steg 0,56 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,89 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Tom Andersson.

"Vi har nu klivit ur Q1 och kvartalets sista månad har präglats av optimism och hög riskaptit. Kreditmarknaden i norra Europa har följt med i det glada börshumöret, dessutom har ett begränsat utbud av nya emissioner i primärmarknaden ytterligare förstärkt aptiten på befintliga obligationer", skriver Andersson i inledningen av månadsrapporten.

Vidare skriver förvaltaren att Suezkanalen blockerades av det gigantiska lastfartyget Ever given. En stor del av världshandeln passerar genom kanalen och en längre blockering hade lett till stora konsekvenser för leveranskedjor. Som tur var avvärjdes detta när man relativt snabbt fick loss båten.

"I ett klimat av stigande räntor och en antydan till begynnande inflationstryck, känns det just nu klokt att hålla en relativt kort duration i fonden. Detta dämpar prisrörelserna något jämfört medlånga fastränteobligationer. Den del av portföljen som är placerad i högavkastande företagsobligationer är samtidigt något mindre räntekänslig än investment grade", skriver förvaltaren.

Fondens duration uppgick vid månadsskiftet till 0,86 år. Genomsnittsratingen i fonden var BBB.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Case Företagsobligatio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -