Case Fair Play
Case Fair Play ökade 1,02 procent i mars - håller relativt låg duration (Finwire)

2021-04-16 09:36
Fonden Case Fair Play steg 1,02 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,05 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Andreas Rask.

"Vi har nu klivit ur Q1 och kvartalets sista månad har präglats av optimism och hög riskaptit. Kreditmarknaden i norra Europa har följt med i det glada börshumöret, dessutom har ett begränsat utbud av nya emissioner i primärmarknaden ytterligare förstärkt aptiten på befintliga obligationer", skriver fondens förvaltare inledningsvis.

Vidare skriver Rask att månaden avslutades med att Suezkanalen blockerades av lastfartyget Ever given. Det tog fyra dagar att få fart på båten igen efter att den hamnat på snedden. En stor del av världshandeln passerar genom kanalen och en utdragen process skulle få förödande konsekvenser. Som tur var avvärjdes detta när man relativt snabbt fick loss båten.

Förvaltaren tycker att i ett klimat med stigande räntor och begynnande inflationstryck känns det klokt att hålla en relativt kort duration i fonden. En kort duration dämpar prisrörelserna något jämfört med långa fastränteobligationer.

Durationen uppgick vid månadsskiftet till 0,74 år. Genomsnittsratingen i fonden låg på BB.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Case Högräntefond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -