På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Federal Reserve
USA:s ekonomi har accelererat till en måttlig takt - Beige Book (Finwire)

2021-04-15 07:06
Den ekonomiska aktiviteten i USA har accelererat till en måttlig takt från slutet av februari till början av april. Det framgår av centralbanken Federal Reserves senaste Beige Book.

Fed noterar att konsumtionen har förstärkts och att vissa områden som varit särskilt hårt drabbade av coronapandemin börjat uppvisa tecken på återhämtning.

”Rapporterna om turismen var mer optimistiska och förstärktes av en ökad efterfrågan på fritidsaktiviteter och resor, vilket beror på spring break, lättnader kring coronarestriktioner, ökade vaccinationer och de senaste stimulansbetalningarna”, heter det i rapporten.

Vidare framgår det att de flesta delar av ekonomin går mot det bättre medan hotell, kontor och detaljhandeln är generellt fortsatt svaga. Dessa områden har varit hårt drabbade av pandemin.

Vad gäller utsikterna var de i denna Beige Book betydligt mer optimistiska än i de föregående.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -