På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Federal Reserve
Fed kommer att minska obligationsköpen innan räntan höjs - Powell (Finwire)

2021-04-15 07:07
Amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer att börja dra ned på sina obligationsköp innan det blir tal om en räntehöjning. Det uppgav Fed-chefen Jerome Powell under ett virtuellt event anordnat av Economic Club of Washington, skriver Wall Street Journal.

Fed köper för närvarande obligationer för minst 120 miljarder dollar per månad för att hålla lånekostnaderna nere. I december lät man vet att dessa köp kommer att börja trappas ned när det går att skönja betydande ekonomiska framsteg mot de uppsatta målen. Dessa är full sysselsättning och en inflation på 2 procent.

”Vi kommer att minska obligationsköpen när vi gjort ytterligare betydande framsteg mot våra mål som vi gav en guidning för i december. Det skulle med all sannolikhet bli långt före innan vi börjar att överväga att höja räntorna”, sade Powell.

Powell har tidigare sagt att det är väldigt osannolikt med en räntehöjning i år. De flesta Fed-ledamöter har indikerat att räntehöjningar är att räkna med först under 2023.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -