På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
EK AKTIVITET ÖKADE TILL MÅTTLIG TAKT - BEIGE BOOK (OMS) (Direkt)

2021-04-15 05:34

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den ekonomiska aktiviteten i USA accelererade till en måttlig takt från slutet av februari till början av april.

Det uppges i den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

Trots utbredda störningar i försörjningskedjan ökade tillverkningsaktiviteten ytterligare. Hälften av distrikten rapporterade om "robust" tillväxt, skriver Fed.

Konsumtionen stärktes och rapporterna kring turism var mer optimistiska mot bakgrund av ökad efterfrågan på fritidsaktiviteter och resor, lättade restriktioner, ökade vaccinationer samt stimulansutbetalningar.

Sysselsättningstillväxten ökade under rapporteringsperioden och de flesta distrikten noterade en blygsam till måttlig ökning av antalet anställda. Takten i jobbtillväxten varierade beroende på industri, men var generellt starkast inom tillverkning, byggnation och nöje.

Priserna ökade något sedan den förra rapporten. Många distrikt rapporterade måttliga prisökningar medan några vittnade om mer robusta sådana. Insatskostnader ökade över hela linjen.

Vidare såg banktjänstemän i de flesta distrikten blygsamma till måttliga ökningar av den generella lånevolymen.

Utsikterna var mer optimistiska i jämförelse med den förra rapporten, delvis då vaccinationerna ökade, enligt Fed.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -