BETTING
LEDANDE POLITIKER ÖPPNAR FÖR ATT STÄLLA IN TOKYO-OS (Direkt)

2021-04-15 11:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trots att bara 99 dagar återstår tills de olympiska sommarspelen i Tokyo ska invigas finns fortfarande en risk att de ställs in.

Generalsekreteraren för Japans styrande liberaldemokratiska parti, Toshihiro Nikai, har i en intervju med tv-bolaget TBS sagt att spelen kan komma att stoppas om spridningen av pandemin covid-19 fortsätter att förvärras, uppger Ekot.

"Vad är poängen om spelen kommer att vara en del i att sprida smitta", sade Toshihiro Nikai i intervjun och han har det japanska folket med sig i sin skepsis mot arrangemanget. Enligt en färsk opinionsmätning säger cirka 70 procent av japanerna att de vill att sommar-OS ställs in, eller att spelen skjuts upp en andra gång.

I Tokyo återinfördes nyligen restriktioner mot covid-19 sedan antalet smittade i huvudstaden åter börjat öka. Dessutom har man sett stor spridning av olika varianter av sjukdomen i staden Osaka.

Sommar-OS i Tokyo skulle ursprungligen ha hållits under perioden 24 juli till 9 augusti 2020. På grund av pandemin beslutades det dock i mars förra året att spelen skulle flyttas fram ett år och i stället ha invigning den 23 juli 2021.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -