På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AQ Group
AQ Group köper verksamhet från Schaffner för 22,4 miljoner schweizerfranc (Finwire)

2021-04-15 06:24
Verkstadsbolaget AQ Group har tecknat ett avtal med schweiziska Schaffner Group om att förvärva deras Power Magnetics division. Köpeskillingen är 22,4 miljoner schweizerfranc på en skuldfri kontantfri basis (rörelsevärde). Beräknat tillträde väntas ske i slutet av andra kvartalet 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Schaffners Power Magnetics division beskrivs som en ledande leverantör inom design och tillverkning av specialiserade kraftelektronikkomponenter, såsom reaktorer, transformatorer och filter inom medel till hög effekt. Dess kunder inkluderar ledande aktörer inom järnvägs-, industri- och elektrifieringssektorn. Divisionen har en årlig omsättning på cirka 45 miljoner schweizerfranc med en ebitda-marginal på cirka 7 procent.

"Syftet med förvärvet är att utöka AQ:s kundbas och att bredda vår teknologi och marknadsnärvaro inom induktiva komponenter. Schaffners Power Magnetics-division har mer än 50 års erfarenhet av att arbeta med krävande industrikunder och divisionen kompletterar AQ väl. AQ och Schaffners Power Magnetics-division kommer tillsammans att bli en ledande global aktör med närvaro i alla betydande geografiska områden inklusive USA och Tyskland. Vi tror att Schaffners Power Magnetics-division passar mycket bra med vår affärsmodell, vi ser många synergier i produktion och marknad. Vi välkomnar våra nya kollegor varmt till AQ Group ", säger James Ahrgren, koncernchef i AQ Group.

I förvärvet tar AQ Group över Power Magnetics-enheterna i Paderborn (Tyskland), Kecskemét (Ungern), Wytheville och Roanoke (Virginia, USA) samt Power Magnetics-delen i Shanghai (Kina) med alla anställda.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

AQ Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -