SEALWACS
GÖR OMVÄNT FÖRVÄRV AV NORSKA MAXSNUS.NO (NY) (Direkt)

2021-04-14 11:56

(Tillägg: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-noterade Sealwacs gör ett omvänt förvärv av det norska bolaget Maxsnus.no.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Sealwacs har tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i det norska bolaget, som säljer snus på nätet på den norska marknaden, och betalar genom att ge ut nya aktier till aktieägarna i Maxsnus.no.

Enligt avtalet kommer ägarna i Maxsnus.no att erhålla 91,55 procent av det sammanslagna bolaget medan Sealwacs befintliga ägare erhåller 8,45 procent.

I pressmeddelandet pekar Sealwacs på att som en följd av avsevärda förseningar i produktutvecklingen och därpå som en följd av den pågående pandemin nästintill totalt stopp i all verksamhet, har styrelsen konstaterat att det saknas möjligheter att kapitalisera en fortsatt utveckling.

"Det norska företaget Maxsnus.no, med cirka 230 aktieägare, har på kort tid lyckats etablera en god nätbaserad försäljning av snus på den norska marknaden. Man har lyckats skapa en lönsam verksamhet redan under första verksamhetsåret och räknar med en god fortsatt tillväxt. Efterfrågan på bolagets tjänster från norska konsumenter bedöms vara mycket god", anges i pressmeddelandet.

Omsättningen i Maxsnus.no låg under helåret 2020 på 44,7 miljoner norska kronor (3,7 miljoner under 2018) med ett resultat på 1,1 miljoner (0,1). Under första kvartalet 2021 var omsättningen 23,2 miljoner norska kronor och med ett positivt resultat, enligt pressmeddelandet. För helåret 2021 väntas omsättningen bli 100 miljoner norska kronor.

Enligt hemsidan för Maxsnus.no säljer bolaget över 60 av de mest sålda snusprodukterna i Norge vilket inkluderar produkter från bolag som Swedish Match, British American Tobacco och Imperial Tobacco.

Förvärvet är villkorat av godkännande av bolagsstämma i Sealwacs.

Enligt uppgörelsen mellan parterna har ännu inget bestämts rörande det sensorsystem som Sealwacs utvecklat. Det blir den nya styrelsen som kommer att avgöra hur den frågan ska hanteras, heter det.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Harm Reduction Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -