Fondita Healthcare
Fondita Healthcare ökade 2,43 procent i mars (Finwire)

2021-04-14 12:54
Fonden Fondita Healthcare steg 2,43 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 5,80 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,14 procent och är därmed bättre än index som har ökat 4,90 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Tom Lehto och Markus Larsson.

Fondita Healthcare är en aktiefond som huvudsakligen placerar sina medel i bolag vars verksamhet främjar hälsa och välbefinnande.

"Fondens tillväxt drivs av en åldrande befolkning, ökad välfärd (egendom och levnadsstandard), teknisk utveckling, klimat- och miljöförändringar samt hälsovårdssektorns låga priselasticitet", skriver förvaltarna.

Den geografiska fördelningen var relativt jämn i fonden då USA, Schweiz och Tyskland utgjorde 23,7, 22,2 respektive 16,5 procent.

Det största innehavet i fonden var Siegfried Holding med en portföljvikt på 6,04 procent. Även Straumann Holding och AstraZeneca vägde relativt tungt med 3,83 respektive 3,81 procent.

Värdet på fonden vid månadsskiftet uppgick till 64,5 miljoner euro.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fondita Healthcare B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -