ERICSSON
SHB SER RISKER, "TA HEM VISS VINST I AKTIEN" (Direkt)

2021-04-14 11:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsbanken tror att riskerna för negativa "triggers" i Ericssonaktien på kort sikt kommer att överskugga de positiva.

Det framgår av en analys där banken nedgraderar Ericsson till behåll, från tidigare köp, men höjer riktkursen till 130 kronor, från tidigare 120 kronor.

Nöjesturen väntas tappa fart under det kommande året, som är ett investeringsår för bolaget, menar Handelsbanken.

Eftersom en av de främsta positiva utlösande faktorerna för aktien, återhämtningen inom Digital Services, inte väntas före andra halvåret 2021 tror Handelsbanken att den 50-procentiga kursuppgången i Ericsson de senaste tolv månaderna utgör ett tillfälle att säkra vissa vinster och samtidigt behålla en viss andel aktier för vidare resa mot bankens nya högre riktkurs.

För det första kvartalet ser Handelsbanken en risk för negativa valutakurseffekter och räknar med en rejäl valutamotvind i försäljningen.

Andra osäkerhetsfaktorer är utgången av den pågående patenttvisten med Samsung samt hur stor negativ resultatpåverkan Cradlepoint och den 49-procentiga andelen i Mediakind har. Även resultatet i den pågående 5G-upphandlingen i Kina är oviss, enligt analysen.

Ericsson är fortfarande en global ledare i marknaden avseende storlek, kvalitet och antal vunna 5G-kontrakt, skriver banken som också noterar att den underliggande efterfrågan i marknaden är stark. Samtidigt tror Handelsbanken att Nokia kommer att bli en tuffare 5G-rival under de kommande åren än vad bolaget varit under perioden 2018-2020.

Vid 11.30-tiden handlades Ericssonaktien till 118 kronor, en nedgång med 1,3 procent jämfört med tisdagens stängningskurs.

Graf över kursutvecklingen de senaste tolv månaderna:

Källa: Infront

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Ericsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -