På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Coinbase
Referenspris för Coinbase satt till 250 dollar inför dagens direktnotering (Finwire)

2021-04-14 06:43
Nasdaq har fastställt referenspriset för kryptobolaget Coinbase till 250 dollar per aktie inför dagens planerade direktnotering. Det skriver börsoperatören i ett pressmeddelande.

Det blir den första direktnoteringen på Nasdaq. Tidigare har bolag som Roblox, Spotify, Slack, Asana och Palantir samtliga direktnoterats på New York Stock Exchange.

Vid dessa noteringar var öppningskursen i genomsnitt cirka 37 procent ovanför referenspriset. Om det blir likadant för Coinbase innebär det en kurs på runt 343 dollar, vilket är ungefär vad snittpriset varit på den privata marknaden under första kvartalet, noterar CNBC.

Vid en direktnotering sker ingen nyemission utan istället är det befintliga aktieägare som säljer aktier för att möta efterfrågan från nya köpare på marknaden.

Coinbaise hade en värdering på runt 90 miljarder dollar i början av mars.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Coinbase Global Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -