På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Apple
LG:s samriskbolag uppges nära vinna kontrakt för Apple-elbilar (Finwire)

2021-04-13 15:12
LG:s samriskbolag tillsammans med den kanadensiska underleverantören till fordonsindustrin Magna International uppges vara nära att vinna ett kontrakt för att bygga tidiga elbilsmodeller åt Apple. Det rapporterar Korea Times.

Samriskbolaget, vid namn LG Magna e-Powertrain, skulle kunna hantera den initiala volymproduktionen. Den kommer inte vara särskilt stor då Apple ser första generationens elbilar som en möjlighet att utvärdera deras säljbarhet.

Eftersom flera bolag inom LG-koncernen ingår i Apples försörjningskedja behöver man inte heller oroa sig för problem därifrån, enligt källan.

När ett avtal har slutits uppges de två bolagen gemensamt dela med sig av relevanta detaljer för produktionen av Apples elbil, en prototyp som kommer visas upp någon gång i början av 2024.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Apple Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -