På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
SMÅ INDEXRÖRELSER, NVIDIA UPP, S&P500 OFÖR (Direkt)

2021-04-12 22:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York handlades nedåt på måndagen med undantag för S&P 500 som var oförändrat.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,2 procent till 33.746. S&P 500 var oförändrat vid 4.128, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,4 procent till 13.850.

Så kallade återöppningsaktier, bolag som väntas gynnas av att pandemirestriktioner avskaffas, handlades lägre med breda nedgångar för bland annat kryssnings- och flygbolag. Även hotell- och kasinobolag handlades nedåt.

Resebokningstjänsterna Booking och Expedia var ned 1,7 respektive 1,9 procent.

Bättre gick det för teknikföretaget Nuance Communications som rusade drygt 16 procent till 52:85 dollar, sedan det framkommit att bolaget köps av Microsoft.

Microsoft bjuder 56 dollar per aktie för taligenkänningsbolaget, motsvarande ett bolagsvärde på cirka 16 miljarder dollar.

Nvidia, som är mest kända för sina grafikprocessorer, presenterade på måndagskvällen planer på att lansera en centralprocessor för servrar. Nvidia-aktien steg 5,6 procent.

Intel återfanns på andra sidan indexet, ned 4,2 procent, sedan placerare börjat ifrågasätta om bolaget kan bibehålla sina höga marknadsandelar på server-processorer framgent, rapporterade CNBC.

Elbilstillverkaren Teslas aktie har höjts till köp från behåll hos Canaccord, som samtidigt höjde riktkursen till 1.071 dollar från tidigare 419 dollar. Riktkursen är en av de högsta bland de etablerade analyshusen på Wall Street. Tesla-aktien var upp 3,7 procent.

Taxitjänsten Uber redovisade rekordhöga bokningar för mars med en tillväxt på 9 procent på månadsbasis. Efterfrågan återhämtar sig enligt bolaget snabbare än tillgången på bilförare. Aktien steg 3,1 procent.

Beyond Meat, som utvecklar och saluför växtbaserade köttersättningsprodukter, kommer expandera kraftigt i Europa med listningar i tusentals butiker under våren. Aktien steg 1,5 procent.

Den kinesiska e-handlaren Alibaba avancerade 9,3 procent. Bolaget har av kinesiska myndigheter bötfällts med 2,8 miljarder dollar, men boten betraktades av flera bedömare som en möjlig slutpunkt för en regleringsoro som funnits kring bolaget.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,67 procent.

Bild: S&P500 måndagen den 12 april

image Bildkälla: InfrontAlibaba Group Holding Ltd - I dag

{point.key}

Beyond Meat Inc - I dag

{point.key}

Intel Corp - I dag

{point.key}

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

NVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -