På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
JS SECURITY TECHNOLOGIES AVSER NOTERA PÅ SPOTLIGHT (Direkt)

2021-04-12 18:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) JS Security Technologies Group, som tillhandahåller blockkedjebaserad cybersäkerhet, har fått godkännande för att notera aktier på handelsplattformen Spotlight och gör inför det en nyemission på 19,3 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen på 6 kronor per unit som består av en aktie och en teckningsoption värderar bolaget till cirka 30 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Genom en initial emission av aktier tillförs JS Security cirka 7 miljoner kronor efter emissionskostnader. Vid fullt nyttjande av vederlagsfria teckningsoptioner tillförs bolaget ytterligare cirka 11,3 miljoner kronor efter emissionskostnader, vilka beräknas till 100.000 kronor.

Bolaget är ett svenskt cybersäkerhetsbolag med affärsidén att bli nästa generations säkerhetsföretag inom datalagring. Den huvudsakliga produkten, Delta/NET, är ett och decentraliserat lagringsnätverk baserat på blockkedjeteknologi.

Teckningsperioden pågår från 19 till den 30 april. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser på motsvarande 66 procent av erbjudandet.

Första beräknade handelsdag på Spotlight Stock Market är den 12 maj.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -