INVAJO
FREDRIK BERGLUND AVSKEDAS MED OMEDELBAR VERKAN (Direkt)

2021-04-12 19:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Invajo Technologies har beslutat att avskeda bolagets tidigare vd och styrelseledamot Fredrik Berglund med omedelbar verkan, utan rätt till lön och övriga förmåner.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Styrelsen uppger i pressmeddelandet att Fredrik Berglund utan tillåtelse gjort en utbetalning till sig själv i form av ersättning för semesterlöneskuld, vilket får en negativ effekt på bolagets kassaflöde.

Genom att avskeda Fredrik Berglund kommer han framgent inte ta emot ytterligare lön och övriga förmåner under sin uppsägningstid, skriver bolaget.

Bolaget uppgav i ett pressmeddelande den 22 mars att Fredrik Berglund lämnat över vd-rollen på grund av kommersiella skäl. Love Carlsson utsågs då till tillförordnad vd.

"Åtgärden har varit nödvändig och styrelsen och ledningen är fullt fokuserade på att fortsätta utveckla Invajo", skriver bolagets styrelseordförande Erik Wikström i pressmeddelandet.

Vidare skriver bolaget att Fredrik Berglund inte har föreslagits för omval till bolagets styrelse inför årsstämman 2021.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


oodash Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -