På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LEVI STRAUSS
SLÅR FÖRVÄNTNINGARNA TROTS BUTIKSSTÄNGNINGAR (Direkt)

2021-04-08 22:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Klädmärket Levi Strauss rapporterar en justerad vinst per aktie om 0:34 dollar (0:40) i det första kvartalet 2021, det framgår av delårsrapporten.

Väntat var 0:20 dollar per aktie, enligt en estimatsammanställning från S&P Global Market Intelligence.

Omsättningen landade samtidigt på 1,3 miljarder dollar (1,5), vilket var något över förväntningarna som låg på 1,2 miljarder dollar.

Bolaget noterar samtidigt att första kvartalet 2021 inte innehöll "Black Friday", till skillnad från jämförelseperioden. Resultatet påverkades inte signifikant av den pågående pandemin i det första kvartalet, enligt bolaget.

För det första halvåret förväntar sig nu Levi Strauss en försäljningstillväxt om 24 till 25 procent, samtidigt förväntas den justerade vinsten per aktie att hamna i spannet 0:41 till 0:42 dollar. Guidningen är långt över nuvarande konsensus som ligger på 0:29 dollar per aktie.

Aktien var upp drygt 5 procent i den amerikanska efterhandeln.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -