På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

HMS Networks
Omvänd vinstvarning från HMS Networks - tillväxt drivs av starkare slutmarknad och tillfälliga effekter (Finwire)

2021-04-08 18:08
Industrikommunikationsbolaget HMS Networks har sett en kraftig ökning under första kvartalet och siffrorna överstiger marknadens förväntningar. Orderingången under kvartalet ökade preliminärt med 40 procent till 560 miljoner kronor, medan försäljningen ökat 25 procent till cirka 450 miljoner, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet förväntas uppgå till 110-120 miljoner kronor, en ökning med cirka 70 procent och motsvarande en rörelsemarginal om 25 procent.

HMS Networks beskriver att den kraftiga ökningen i orderingång och försäljning drivs av en betydligt starkare slutmarknad, där affärerna kommit tillbaka efter 18 månader av lägre investeringsklimat och pandemieffekter. Dessutom drivs tillväxten av tillfälliga effekter bestående av en generell lageråteruppbyggnad i kombination med mer tillfälligt ökade säkerhetslager hos kunder.

"Framåtriktat förväntar sig HMS Networks en betydligt starkare marknad än under föregående år, men vill också understryka att första kvartalets orderingång haft inslag av positiva engångseffekter som inte kan förväntas fortsätta under 2021", uppger bolaget.

HMS Networks släpper sin delårsrapport den 23 april klockan 080.00.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

HMS Networks - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -