På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

GAMESTOP
RYAN COHEN UTSES TILL STYRELSEORDFÖRANDE (Direkt)

2021-04-08 14:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tv-spelsåterförsäljaren Gamestops styrelse har beslutat att utse Ryan Cohen till ny ordförande från och med stämman i juni.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ryan Cohen är känd som grundare av e-handelsbolaget Chewy, som fokuserar på produkter för husdjur. Som aktivistinvesterare köpte han sig in i Gamestop och blev största enskilda investeraren i bolaget, och i januari i år tog han en plats i styrelsen.

Cohen utsågs också till ordförande i den omställningskommitté som tillsattes i mars som skulle identifiera hur bolaget kunde accelerera omställningen från traditionell detaljhandel.

Sedan dess har bolaget rekryterat en tillväxtchef samt tillsatt två tidigare Chewy-medarbetare som tog jobben som varumärkesutveckling och produktchef.

Gamestop-aktien är upp nästan 850 procent i år efter att ha stått i centrum för Redditfenomenet och dragkampen mellan privatinvesterare och blankande hedgefonder.GameStop Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
- -
- -
- -

Valutor

Valuta +/- % Senast
- -
- -
- -
- -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
- -
- -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
- -
- -
- -