På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
MICHELIN NEDÅT EFTER PROGNOS, STOXX600 +0,5% (Direkt)

2021-04-08 17:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande Europabörserna handlades uppåt på torsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,5 procent.

I London steg FTSE 100-indexet med 0,7 procent.

Mjukvaruföretaget Sage Group var upp 3,6 procent efter att bolaget blivit höjt till köp av Citigroup. Bolaget meddelade tidigare under tisdagen att man kommer sälja sin schweiziska verksamhet.

Oljebolagen BP och Shell backade 2,4 respektive 2,7 procent, medan Brentpriset var oförändrat.

I Frankfurt steg DAX-index 0,1 procent.

Beiersdorf, som tillverkar produkter för hygien och justerade upp förväntningarna på onsdagen, kan komma att hamna i underläge mot sin konkurrens enligt analytiker vid UBS. Enligt UBS är det avsaknaden av förvärv på strategiska marknader som kommer att lägga lock på utvecklingen. Aktien var upp 0,4 procent.

Parisbörsens CAC 40 avancerade 0,6 procent.

Däcktillverkaren Michelin uppdaterade marknaden med nya finansiella mål för 2023 och enligt analytiker vid Citi var beskedet i linje med ledningens strategi att "lova mindre än vad man levererar". Citi förväntar sig ett ebit-resultat på 3,5 miljarder euro, samtidigt som bolaget utlovade 3,3 miljarder. Aktien handlades 2,5 procent lägre.BP Plc - I dag

 • BP Plc
  • Idag:
   -
  • Senast:
   -
{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -