På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Carnegie Global Quality Companies A
Carnegie Global Quality Companies A ökade 8,3 procent i mars (Finwire)

2021-04-08 16:54
Fonden Carnegie Global Quality Companies A steg 8,3 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Simon Reinius och Emanuel Furubo.

Fondens främsta bidragsgivare under månaden var Cisco Systems, Deutsche Telekom och Nestlé då aktierna steg 15,2, 14,2 respektive 10,9 procent.

"Cisco är ett bra exempel på ett tryggt teknikbolag som handlas till en mycket attraktiv värdering efter att hamnat lite i glömska de senaste åren. Generellt handlas många av de mer traditionella teknikbolagen fortsatt förvånansvärt attraktivt, väldigt långt från de mer utmanande värderingarna vi ser inom mer spektakulära tekniksektorer som exempelvis elbilar", skriver fondens förvaltare.

Under månaden valde Reinius och Furubo att ta in tre nya innehav i form av Assa Abloy, Vestas Wind Systems och Taiwan Semiconductor Manufacturing Company(TSMC). TSMC är världens största producent av halvledare och förvaltaren skriver att bolaget har en stark tillväxt, hög lönsamhet och en dominerande marknadsposition.

"Fondens inriktning på mer konjunkturokänsliga bolag har sedan start levererat såväl överavkastning som risksänkning relativt globala aktieindex. Strategin gör att vi får en stabilare och tryggare resa där vi inte fullt ut hänger med i snabba uppgångar för att sedan håller emot bättre i nedgångar. Ur ett relativt värderingsperspektiv fortsätter portföljen att handlas utan premiumvärdering mot aktiemarknaden, trots starkare nyckeltal avseende tillväxt, lönsamhet och risk", kommenterar förvaltarna avslutningsvis.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Global Qualit... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -