På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Alphabet
Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 7,6 procent i mars - köpt aktier i bland andra Kindred och Alphabet (Finwire)

2021-04-08 16:18
Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond steg 7,6 procent i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Peter Lindvall och Håkan Telander.

Fonden har under månaden avyttrat innehavet i Kering och reducerat innehaven i Addtech och Lifco. Samtidigt köptes aktier i AQ Group, BB Biotech, Alphabet och Kindred Group.

"BB Biotech är ett schweiziskt investmentbolag som investerar i snabbväxande bioteknikföretag. Bolaget är en av världens största investerare i denna sektor med mer än 25 års erfarenhet. Investeringar sker i både i stora och mindre bolag. Normalt finns 20-35 bolag i portföljen och minst 90 procent av bolagets investeringar skall var noterade. Bolaget har en erfaren ledning med bland annat Novo Nordisks Fou-chef Mads Krogsgaard Thomsen som nybliven styrelseledamot", kommenterar förvaltarna.

Alphabet är ett amerikanskt konglomerat som tidigare hette Google. Alphabet tillhandahåller många tjänster som till exempel Google Search, Youtube, Android och webbläsaren Chrome. Bolaget tjänar sina pengar främst från digital annonsering och molntjänster. Andra intressanta bolag i Alphabet är Waymo, Verily och Capital IG.

"Waymo är ett av de ledande bolagen inom självkörande bilar. Verily verkar inom healthcare och investeringsbolaget CapitalG investerar i snabbväxande techbolag. Bland CapitalG:s innehav återfinns bland annat Snapchat, Airbnb och Lyft. Med superstarka varumärken och hög tillväxttakt finner vi att Alphabets värdering, som är i nivå med Atlas Copco och Lifco, attraktiv", skriver Lindvall och Telander.

Angående Kindred skriver förvaltarna att tillväxten i USA fortsätter där Kindreds Unibet planerar en lansering både i Illinois och Iowa under 2021. Affärsmodellen är skalbar och genererar starka kassaflöden som till 75 procent ska distribueras till aktieägarna i form av utdelning och återköp av egna aktier.

Det största innehavet i fonden vid månadsskiftet var Investor med en portföljvikt på 7,5 procent. Även Industrivärden och Ratos vägde tungt med 7,3 respektive 6,8 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEF - Kavaljer Investm... - I dag

{point.key}

Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -