På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

WALLENSTAM
KÖPTE TESLAAKTIER NÄR JAG KÖPTE TESLABIL OCKSÅ - VD (Direkt)

2021-03-29 14:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hans Wallenstam tyckte det kändes lite kul att få vara med i Klarnas emission när Wallenstam ändå ska starta ett samarbete med betaltjänstleverantören och valde därför att gå in med en "liten peng".

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt efter att det på måndagen blivit känt att fastighetsbolaget köpt aktier i fintech-bolaget Klarna för 125 miljoner kronor.

"Jag köpte Tesla-aktier privat också när jag köpte mina Teslabilar. Då fick jag ju en promilles-promilles-promille, det är mer att man följer bolaget. Slår aktien bra så blir det plus-plus", säger Wallenstams vd.

Förutom det senaste tillskottet Klarna så har Wallenstam en portfölj av onoterade bolag, däribland i coworkingföretaget Convendum och bostadsdelningsbolaget Colive. Tidigare var Wallenstam även ägare i solcellsutvecklaren Exeger, som dock successivt sålts av.

"Convendum är ju mer av en strategi då vi inte har kommersiella fastigheter i den utsträckningen i Stockholm och då får vi en position genom Convendum. Colive är likadant. Exeger gick vi in i för att kunna sätta deras solpaneler på våra tak, men nu har de gått mot konsumentprodukter och då kändes det naturligt att sälja", säger Hans Wallenstam.

I ljuset av de investeringarna ter sig möjligen Klarna mer apart i portföljen, men vd:n menar säger att deras hyresgäster efterfrågar möjligheten att betala via bolagets app och att Klarna då är en naturlig samarbetspartner, även om själva samarbetet inte påverkas mer av investeringen än i fallet med Hans Wallenstams köp av Tesla-akier.

"Här är det samma sak. Slår de här betaltjänsterna som vi har nytta av så utvecklas de ännu bättre och så kanske man har dubblat investeringen, även om vi inte har något ägarinflytande", säger han även om han menar att Klarnas eventuella börsnotering är oväsentligt i sammanhanget.

Finns det någon anledning till att ni valde att inte investera de här pengarna inom fastigheter istället?

"Hade det varit möjligt. Men peppar-peppar så har vi en balansräkning som gör att vi kan göra båda delarna. Det ena står inte emot det andra för vår del. Vi har ju valt en annan linje och bygger för 3-4 miljarder per år och utvecklar vår nyproduktion av hyresrätter, mer än att köpa fastigheter", säger Hans Wallenstam.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Wallenstam B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -