På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Haldex
Haldex gynnas i Kina av elektrifieringen och fokus på säkerhet - ÅR (Finwire)

2021-03-29 06:39
Fordonsteknikbolaget Haldex gynnas av öka fokus på elektrifiering och omställning till säkrare fordon i Kina. Det skriver bolagets avgående vd Helene Svahn i företagets färska årsredovisning.

"Försäljningsmässigt blev det ett svagt år, men vi passerade flera viktiga milstolpar som gjort oss starkare och mer kostnadseffektiva. Vårt ökade fokus på släpvagnsmarknaden och positioneringen som systemleverantör inom detta segment har tillsammans med framsteg på eftermarknaden stärkt våra möjligheter både i Europa och Nordamerika", skriver Helene Svahn i årsredovisningen och fortsätter.

"Jag ser även mycket positivt på utvecklingen i Kina där en ökande efterfrågan, i kombination med lovande strategiska samarbeten, ökat fokus på elektrifiering och omställning till säkrare fordon, gynnar vår affär."

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Haldex - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -