Idun Industrier
Idun Industrier klättrar 75 procent i premiärhandeln på First North (Finwire)

2021-03-25 09:31
Industribolaget Idun Industrier började i dag den 25 mars att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Det är B-aktien som handlas med kortnamnet IDUN B.

Nyemissionen inför noteringen mötte ett mycket stort intresse. Erbjudandet var kraftigt övertecknat med teckningar överstigande 2 miljarder kronor från fler än 45 000 investerare.

Teckningskurs var på förhand bestämd till 86 kronor per B-aktie, motsvarande ett börsvärde för Idun på 700 miljoner kronor före erbjudandet. Erbjudandet omfattar 2,54 miljoner B-aktier, motsvarande ett värde om 219 miljoner kronor, inklusive en övertilldelningsoption om 10 procent av antalet aktier i erbjudandet.

Ankarinvesterare är Alcur Fonder, Cliens Kapitalförvaltning, Handelsbanken Fonder och investmentbolaget Spiltan som tecknar aktier för 130 miljoner kronor. Därutöver hade tre av Iduns huvudägare, Adam Samuelsson, Luliem Capital och Ulf Rosberg åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett värde om 33 miljoner kronor.

- Det är med stor glädje, stolthet och viss ödmjukhet som vi nu noterar vår B-aktie på Nasdaq First North. Sedan starten har Idun växt genom att investera i välskötta små och medelstora nischbolag, och tillsammans med ledningen i respektive verksamhet, långsiktigt utveckla dessa. Genom det kapitaltillskott om cirka 200 miljoner kronor som Idun tillförs i samband med noteringen står vi väl rustade att fortsätta utvecklas och växa på den inslagna vägen. Vi är glada över att både välkomna några nytillkommande starka institutionella investerare, liksom ett lite större antal privata sparare och investerare till oss som aktieägare. Vi kommer att göra vårt yttersta för att förvalta det förtroendet, kommenterar Karl-Emil Engström, vd för Idun Industrier.

Aktien har hittills i dag handlats till 158 kronor som högst betalt och 135,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 150,22 kronor, vilket är en uppgång på 75 procent jämfört med teckningskursen på 86 kronor. Aktier för 32 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 7,33 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 1,1 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Idun Industrier B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -