På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EVERYSPORT MEDIA
KÖPER HALVA KLÖVERN PADEL FÖR 24,3 MLN KR (Direkt)

2021-03-25 20:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sportmediabolaget Everysport Media förvärvar 50 procent av Klövern Padel, vilket efter köpet döps om till Every Padel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 24,3 miljoner kronor, där säljarna är "strategiskt viktiga personer". Av den totala köpeskillingen är 3 miljoner kronor från kassan och resterande 21,3 miljoner är från nyemitterade aktier.

Dessa "strategiskt viktiga personer" blir därav delägare av Everysport media.

Klövern Padel driver idag fem padelanläggningar i Sverige med över 30.000 kunder och har avtal om expansion under 2021 till ytterligare fyra anläggningar, heter det.

Bolaget spår också att Klövern padel kommer passera 50.000 kunder under 2021.

"Klövern Padel är inne i en stark tillväxtfas och omsatte 2020 totalt 30,9 miljoner kronor med ett resultat om 4,3 miljoner kronor. Under 2021 är bolagets bedömning att verksamheten kommer att minst dubbleras i storlek", skriver bolaget.

För fastighetsbolaget Klövern, som äger andra halvan av Klövern Padel, sker inga förändringar i ägandet.

Vidare skriver Everysport Media att bolaget nu blir en av de ledande aktörerna och ska positionera Every Padel som ett av de främsta varumärkena inom padel, både nationellt och internationellt.

Teckningskursen för de nyemitterade aktierna uppgår till 26:01 SEK per aktie, vilket motsvarar en rabatt om cirka 13,3 procent jämfört med stängningskursen om 30:00 på torsdagen den 25 mars.

Utspädningseffekten blir drygt 15 procent.

Casper Siren +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Everysport - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -