ACQ Bure
ACQ Bures erbjudande övertecknades betydligt, bolaget får 35 000 aktieägare (Finwire)

2021-03-25 08:07
Spac-bolaget ACQ Bures nyintroduktion på Nasdaq Stockholm mötte ett stort intresse. Erbjudandet övertecknades betydligt och bolaget får 35 000 aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 100 kronor per aktie. Erbjudandet omfattade 34,8 miljoner nyemitterade aktier i ACQ Bure. Bolaget kommer att tillföras en likvid på 3,5 miljarder kronor före avdrag för transaktionskostnader.

ACQ:s största aktieägare efter noteringen är Bure med 20,0 procent, AMF Pension med 10,9 procent, Fjärde AP-fonden med 10,0 procent, AMF Fonder med 8,6 procent, SEB Fonder med 5,7 procent och SEB stiftelsen med 4,9 procent.

ACQ Bure har efter erbjudandet 35,00 miljoner aktier utestående. Handeln med aktier i ACQ på Nasdaq Stockholm inleds i dag den 25 mars med kortnamnet ACQ SPAC.

- Vi är mycket glada över allmänhetens och institutionella investerares stora intresse för ACQ. Det bekräftar attraktiviteten i ACQ:s erbjudande och visar att det finns ett stort förtroende för vår investeringsstrategi och för Bure som sponsor. Vi gläds åt att välkomna cirka 35 000 nya aktieägare i ACQ och ser fram emot att skapa långsiktigt aktieägarvärde tillsammans med andra ägare i ACQ, kommenterar Patrik Tigerschiöld, styrelseordförande i både ACQ och i investmentbolaget Bure.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Yubico - I dag

{point.key}

Bure Equity - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -