På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EFFNETPLATTFORMEN
FÖRVÄRVAR TESSIN VIA APPORTEMISSION (NY) (Direkt)

2021-03-16 08:14

(Lägger till: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Effnetplattformen förvärvar Tessin via en apportemission, eller ett omvänt förvärv, och Tessin planer därefter att ta över Effnetplattformens plats på First North.

Bolaget har överenskommit med Tessins två största aktieägare Stronghold Invest och NFT Ventures 1, som äger 61 procent av aktierna, om att förvärva deras aktier via apportemissionen och att erbjuda övriga aktieägare i Tessin att överlåta sina aktier till motsvarande villkor.

Effnetplattformens nuvarande verksamhet kommer att delas ut till bolagets aktieägare.

Vid slutförande av transaktionen ska Effnetplattformen ha en kvarvarande kassa om 10 miljoner kronor som kommer att tillföras Tessin. Resterande del av kassan, cirka 6 miljoner kronor per den 31 december, kommer att följa med i utdelningen av Effnetplattformens nuvarande verksamhet till ägarna.

Affären är villkorad av att Nasdaq Stockholm godkänner Tessin.

Effnet är verksamt inom digital kommunikation och handlas på First North och Tessin är en digital investeringsplattform inom fastighetsfinansiering.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Tessin Nordic Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -